KAJSA

Bor-i-näst´s she so divine

  KAJSA ÄR


född 2013-07-05


TITLAR: 

RLD N                               

DOFTPROV Eukalyptus


3 nosework diplom klass 1


Ögonlyst:  20180216


patellastatus :  ua


Kajsa är dna testad för Pap_PRA1 och hon är fri (A)

            Kajsas föräldrar heter :

 

       Far : Thairghay´s final fantasy

       Mor : Bor-i-näst´s Alena    vill du läsa resten av stamtavlan klicka på bilden

Ja då ska vi skriva lite om fröken Kajsa. på den här tiden så har Kajsa visat att hon är en bestämd tik , hon är en liten flicka man behöver övertala att acceptera att bli borstad,nu när man gjort det så ligger hon på rygg och tycker att det är hur skönt som helst. Hon verkar vara av den lite lugnare sorten, inte så explosiv som mina andra. jag har ju försökt och shapa henne lite och det tycker hon inte om.... gnäller och tänker inte använda huvudet ,när hon förstår innebörden med shaping kommer hon att jobba bra.  Kajsa kommer säkert lära mig ytterligare ett sätt att träna hund på.....


för att jag skriver att hon inte är explosiv säger inte att hon har spring i benen för det har hon, hon busar mest hela tiden , Kajsa har redan tagit sin plats , hon ligger på mina fötter när jag sitter vid datan , hon har puttat undan Callemero......Även Kajsa har utvecklat ett eget sätt att tala med sin matte , hon ställer sig och hoppar och pratar vooffff lite lågt, då vill hon något , kanske sitta i knät, härligt att denna lilla självständiga dam ber idag om  att få lite kel och gos, jag försöker binda henne till mig så vi blir ett litet team. jag undrar vad det ska bli av denna lilla dam..... vit/röd som hon är , kommer hon ha humör som en rödhårig tjej ???


Kamplust har hon i stora lass, föremålsintresse också så länge dom är rörliga..... men bara "döda" leksaker förstår hon verkligen inte varför hon ska ta och det är verkligen i hennes ögon dötråkigt....

Något flickan va bra på från början det va att spåra , lugnt och metodiskt i spårkärnan klockren ! uppletande , dom första övningarna va hon helt jätte korkad i , hon fatta absolut ingen ting, tillslut så fick vi till övningen så vi kunde få ett litet lyckande, idag har hon blivit en super duktig liten tös som letar 2 saker, hon är modig och vågar gå ut ordentligt i rutan, tack vare hennes självständighet.

Det kommer att bli skoj att börja träna henne ordentligt , jag ser fram emot våra små duster vi ska gå igenom.


Lydnaden har vi börjat så smått med , fotgåendet artar sig riktigt bra , nu ska vi bara målmedvetet träna för att komma till tävling , ska bli skoj att få göra denna resa med henne och se hennes framsteg.